Philippe Elan- Met Elan!

zondag 13 januari 2013 | 16:30 uur | Waterfront

Prijzen

Rang Prijs beschikbaar
Basis
Rang 1 € 12,50 125%
Geweest
Philippe Elan zo 13 januari

Omschrijving

Philippe Elan, begeleid op gitaar en piano door Reyer Zwart met chansons van Charles Aznavour, Jacques Brel, Julien Clerc en vele anderen.
 
Philippe Elan is een echte liefhebber van het luisterlied en hij wil deze passie delen. Met zijn warme stemgeluid, zijn gevoel voor poëzie, en zijn soepele verhaaltrant weet hij zijn publiek tot in het hart te raken. In 2011 verscheen alweer zijn negende cd, ‘Horizons’. Hiermee sloeg hij een nieuwe weg in en koos er vooral voor om klassiekers van de popmuziek op een geheel eigen wijze te vertolken, maar hij bleef trouw aan zijn Franse roots. Songs als ‘Suzanne’ van Leonard Cohen, ‘One More Time’ van de Carpenters en ‘Oh Very Young’ van Cat Stevens krijgen een unieke interpretatie.
 
De van oorsprong Franse zanger Philippe Elan staat in Nederland bekend als de ambassadeur van de Franse muziek. In 1985 kwam hij naar Nederland en nog geen jaar later won hij al zijn eerste grote prijs. In 1991 maakt hij samen met het Gemini Ensemble zijn eerste album, ‘Chansons Classique’. Deze plaat werd bekroond met een Edison Award. Hierdoor komt zijn carrière in een stroomversnelling. Er volgen een aantal theatertours door Nederland waarin hij optreedt met grote namen als Liesbeth List, Cor Bakker en Louis van Dijk.

Recensies en artikelen

De Volkskrant: “Elan’s geluid wekt de suggestie van aangename breekbaarheid, maar is ijzersterk”
 
Leidsch Dagblad: “Met zijn innemende uitstraling, sfeervolle zang vol kleur en intimiteit lukt het Elan om de mensen te enthousiasmeren”

  • Geweest

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X