Janne Schra- De nieuwe… Janne Schra

donderdag 11 oktober 2012 | 20:30 uur | Middenzaal

Prijzen

Rang Prijs beschikbaar
Basis
Rang 1 € 20,30 50%
Rang 2 € 18,00 50%
Lentekriebels
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
CJP/bieb/65+
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
Student
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
Kunstlinie Pas
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
Geweest
Janne Schra

Omschrijving

Het gebeurt als Janne Schra in een muisstil theater een duet zingt met de Amerikaanse singer/songwriter M. Ward. Janne's stem rafelt mysterieus, streelt zacht en is bij vlagen stormachtig. Maar deze keer krijgt haar stem volledig de ruimte. Ruimte om heel diep te gaan. Na afloop voelt Janne het aan alles: ze moet het diepe in, het theater in. Die stem moet je kunnen hóren. Vanaf dit moment vindt Janne zich opnieuw uit. Maar had ze dit al niet eerder gedaan?
 

Na jaren als tiener eenzaam achter een piano te hebben gezeten begon het voor Janne pas echt met Room Eleven. Na de release van 'Six White Russians and a Pink Pussycat' in 2006 ontving ze in rap tempo gouden en platina platen, won een Zilveren Harp, nam de cd 'Mmm.. Gumbo?' op in New York en trad op in verre landen zoals Canada, Japan en Zuid-Afrika. Toch was het hierna tijd voor de volgende stap. Onder de naam 'Schradinova' (haar schilderspseudoniem) brak er een experimenteler hoofdstuk aan. Met de excentrieke Zweedse producer Johan Lindström maakte ze het veelgeprezen album 'India Lima Oscar Victor Echo You', een plaat vol warme, absurdistische en tijdloze liedjes. Een nieuwe Janne liet zich horen. Maar dé nieuwe Janne werd geboren tijdens dat duet met M. Ward. Janne hoorde zichzelf zoals ze zich altijd al had willen horen.
 

Met de theatershow 'De Nieuwe… Janne Schra' is de tijd rijp om naar het centrum van haar kracht te gaan. Haar stem. Samen met een nieuwe en intieme bezetting (o.a. strijkers, gitaar en percussie) zal Janne haar mooiste nummers van 'Room Eleven', 'Schradinova' en haar inspiratiebronnen ten gehore brengen en natuurlijk haar nieuwste werk. Ook licht ze een tipje van de sluier op van 'Janne Hoort Stemmen', het geheimzinnige project op Oerol waar toen maar een handjevol mensen naar toe konden. In deze theatershow gaat Janne tot het uiterste van haar kunnen, maar dat betekent niet dat ze niet breekbaar mag zijn. Ze mag breekbaar zijn. Ze is net nieuw!

 

Recensies en artikelen

“Als je aandachtig luistert, is elk nummer een klein kunstwerkje. De diepere laag maakt Janne Schra een van Nederlands beste zangeressen.” (AD)
 
“Eén stempel overheerst: dat wonderlijk mooie stemgeluid.” (Nieuwe Revu)

"Haar Room Eleven-erfenis torst ze niet als een last met zich mee. Integendeel, het rondtoeren door Japan en andere verre landen heeft van haar een performer gemaakt, die volstrekt naturel het publiek voor zich inneemt." (De Pers)

Twitter | @SCHRADINOVA

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X