Antigone- Zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan

donderdag 21 juni 2012 | 21:00 uur | Kemphaan

Prijzen

Rang Prijs beschikbaar
Basis
Rang 1 € 24,00 50%
Student
Rang 1 € 14,00
Geweest
Antigone_Suburbia

Omschrijving

‘Antigone’ is een moderne bewerking van het oorspronkelijke Griekse toneelstuk. In deze tragedie veroordeelt koning Creon zijn nichtje Antigone ter dood omdat ze het lichaam van haar broer begraven heeft, terwijl hij dit verboden had. Antigone kiest ervoor om compromisloos te leven en desnoods te sterven voor haar idealen. Ze staat tegenover de bestuurder Creon voor wie elk middel geoorloofd is om orde en stabiliteit te brengen in het land. In de bloedstollende confrontatie tussen Creon en Antigone worden hun beide visies tot op het bot uitgekleed. We worden heen en weer geslingerd tussen het strenge idealisme van Antigone en het politiek opportunisme van Creon.
 
De zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia staat garant voor een bijzondere toneelavond, compleet met Griekse maaltijd op Stadslandgoed de Kemphaan.
 
Tekst:Jean Anouilh, regie: Julia Bless, vertaling: Chiara Tissen, spel: Joop Keesmaat, Isis Cabolet, Titus Boonstra, Arie Kant, Bas Keuning, Wynolt Pietersma en Chiara Tissen
 
Theaterdiner
Voorafgaand aan de voorstelling wordt een Grieks diner geserveerd. Dit driegangenmenu kost €20,-
 
Locatie: Stadslandgoed de Kemphaan.

  • Geweest

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X