Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran- De Nieuw Amsterdam

vrijdag 25 januari 2013 | 20:30 uur | Middenzaal

Prijzen

Rang Prijs beschikbaar
Basis
Rang 1 € 18,00 50%
Rang 2 € 15,80 50%
Lentekriebels
Rang 1 € 15,50
Rang 2 € 13,30
CJP/bieb/65+
Rang 1 € 15,50
Rang 2 € 13,30
Student
Rang 1 € 15,50
Rang 2 € 13,30
Kunstlinie Pas
Rang 1 € 15,50
Rang 2 € 13,30
Geweest
Vrijdag 25 januari 2013 Mijnheer Ibrahim en de bloemen van de Koran

Omschrijving

‘De Nieuw Amsterdam’ brengt het gelijknamige boek van Eric E. Schmitt in een ontroerende theatrale ‘road movie’.
 
Het Joodse jongetje Moise, later Momo, afkorting van Mohammed, groeit op in Parijs. Zijn vader, een werkloze advocaat, zit depressief thuis en zijn moeder is verdwenen. Momo zorgt voor zijn vader en doet dagelijks boodschappen bij Meneer Ibrahim ‘de Arabier’. Er bloeit een vriendschap op tussen de man en het jongetje. Hij leert Momo over het leven, geluk, joods zijn, de Koran en ‘Paf, een glimlach’ als geheim wapen. Als de vader van Momo zelfmoord pleegt, adopteert meneer Ibrahim de jongen. Samen gaan ze op reis, naar het land van de Vruchtbare Maansikkel, waar meneer Ibrahim vandaan komt.

De Nieuw Amsterdam steunt met deze theatervoorstelling het project Operatie Glimlach van Dokters van de Wereld, waarin kinderen en jongvolwassenen in ontwikkelingslanden met een gezichtsafwijking weer kunnen lachen. Meer informatie: http://www.doktersvandewereld.org/dna-steunt-operatie-glimlach.

 
Naar het boek van: Eric-Emmanuel Schmitt, vertaald door: Eef Gratama, bewerking: Inez van Dullemen en Erik Vos, regie: Erik Vos, spel: Sabri Saad El Hamus, Tim Linde en Saar Vandenberghe, regieassistent/dramaturgie: Martine Zeeman, muziek: Matthijs Vos, vormgeving: Tom Schenk, productieleiding: Liselotte Bos, techniek: Sanderijn Wagenvoorde

Recensies en artikelen

De Volkskrant: “Theatergroep DNA heeft het goed voor elkaar. De oude Erik Vos is een meester in theatrale lichtheid.”
 
(NRC Handelsblad): “Dankzij de beeldende taal van Schmitt en het spel van de acteurs wordt een gezamenlijke autotocht een theatrale road movie. De culturele verschillen vallen weg. Er gebeurt iets dat zeldzaam is: de toeschouwer raakt ook geïnspireerd door meneer Ibrahims lichtheid en glimlach.”

Twitter | @theatergroepdna

Zie ook

  • Geweest

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X