Oumi (Mijn moeder)- Nasrdin Dchar vertelt het verhaal van zijn moeder

donderdag 18 oktober 2012 | 20:30 uur | Middenzaal

Prijzen

Rang Prijs beschikbaar
Basis
Rang 1 € 20,30 50%
Rang 2 € 18,00 50%
Lentekriebels
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
CJP/bieb/65+
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
Student
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
Kunstlinie Pas
Rang 1 € 17,80
Rang 2 € 15,50
Geweest
Oumi

Omschrijving

‘Oumi’gaat over het leven van Habiba, een Marokkaanse vrouw die in Steenbergen terecht kwam. Over hoe ze opgroeide in het bergdorpje Touasitte, naar Nederland kwam en hoe dat haar leven veranderde. En over één van haar zonen die acteur werd: Nasrdin, die zich vaak ingeklemd voelt tussen loyaal zijn aan het land waar zijn wortels liggen en loyaal zijn aan het land waarin hij leeft. Veel is verenigbaar, heel veel niet.
 
Nasrdin is samen met Maria Goos voor deze voorstelling tien dagen naar Oujda geweest waar ze verbleven bij zijn familie. De interviews van Nasrdin met zijn moeder en de ervaringen die Nasrdin en Maria deelden in Oujda, zijn de basis voor deze voorstelling.

Acteur Nasrdin Dchar was in 2010 te zien in de film ‘Tirza’, de toneelvoorstelling ‘Branden’ van het Ro-theater en in de Bellevue Lunchvoorstelling ‘De titel is focking lastig’. In 2011 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de film 'Rabat'. Schrijfster Maria Goos maakte eerder voor Bellevue Lunchtheater de voorstellingen ‘Nu Even Niet’,Nu Even Wel’ en ‘Smoeder’.
 
Spel:Nasrdin Dchar, tekst: Maria Goos, regie: Jaap Spijkers

Twitter | @Nasrdin_Dchar

Zie ook

  • Geweest

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X